Attention: You are using an outdated browser, device or you do not have the latest version of JavaScript downloaded and so this website may not work as expected. Please download the latest software or switch device to avoid further issues.

News > Context Summer 2022 > Design Profile: Sheward Partnership Headquarters

Design Profile: Sheward Partnership Headquarters

THE SHEWARD PARTNERSHIP, LLC
Credits: Photos: Matt Wargo Photography. Plan Courtesy of Sheward Partnership
Credits: Photos: Matt Wargo Photography. Plan Courtesy of Sheward Partnership

The Sheward Partnership designed their new 9,150 sf Philadelphia office space to showcase the highest level of sustainable architectural design. This project is pursuing LEED v4 ID+C: Commercial Interiors Platinum certification, WELL v2 Platinum certification, and Living Building Challenge Petal certification. The space includes private offices, meeting rooms, a large conference room, a wellness room, workstations, a kitchen, and a multi-purpose space. The project scope also includes a basement garage to accommodate two EV charging spaces and six, wall-mounted vertical bike racks. A private shower room was added to encourage employees to bike and walk to work.

Floor, wall, and ceiling materials were carefully considered for optimal acoustic performance. Tunable lighting was incorporated into a meeting room to demonstrate lighting options to clients and explore the impact of lighting on material selections. All wood is responsibly sourced and FSC-certified. In addition to two preserved moss walls, there are three living vegetated walls that provide each occupant with a view of plant life.

Other features intended to increase the comfort of returning office workers include:

  • Workstations spaced a minimum of 6’ apart
  • Sanitation stations with hand sanitizer, masks, paper towels, and cleaning supplies
  • Sensor-operated soap dispensers
  • MERV 13 filters on indoor VRF fan coil units and the main air handling unit
  • Indoor air quality sensors that measure temperature, humidity, particulate matter, and VOCs throughout the space.

Project: Sheward Partnership Headquarters

Location: Philadelphia, PA

Client: The Sheward Partnership, LLC

Project Size: 9,150 sf

Project Team:

The Sheward Partnership (Architectural Design, Interior Design, Sustainability Consultant)

The Lighting Practice (Lighting Designer)

Alderson Engineering (MEP Engineer & Commissioning Agent)

Metropolitan Acoustics (Acoustical Engineer)

Dale Corporation (Contractor)

Matt Wargo Photography (Photos)

Media gallery

To view this News Article

Similar stories

Credit: Courtesy of Jefferson University Center City Campus

The hospital is a truly unique workplace. It's a twenty-four-hour city that includes a mix of more types of uses than yo… More...

www.nytimes.com/interactive/2021/02/26/science/reopen-schools-safety-ventilation.html

Since before the start of the Pandemic many people were concerned about the credit in the USGBC LEED Rating Systems, IEQ… More...

Most read

Photo by Visit Philadelphia

This story is part of a series featuring Asian Architects / Designers / Artists of Philly More...

A recap of the COTE EJ x UDC Event featuring Urban Heat Island, Gentrification, and Chinatown

A recap of the COTE EJ x UDC Event featuring Urban Heat Island, Gentrification, and Chinatown More...

Interested in seeing what the new Autodesk features can do for you? Stay ahead of the curve and see the demos of the new features from AutoCAD to Revi… More...

This website is powered by
ToucanTech